> Home > Actueel > Bewoners hechten aan landschap

Bewoners hechten aan landschap

- 2 april 2009 -

Hoe dichter mensen of bedrijven bij het landschap zitten, hoe meer ze bereid zijn bij te dragen aan het landschap. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen UR in samenwerking met TNS Nipo. Voor het onderzoek werden 1.360 bewoners en 235 bedrijven ondervraagd. Bewoners blijken gehecht te zijn aan het landschap en ze vinden het landschap mooi.

Landschap Ondernemers en directeuren vinden het landschap minder aantrekkelijk en hebben geen beeld of het landschap toegevoegde waarde voor hun bedrijf biedt.

De meeste bewoners vinden het landschap een belangrijk woonmotief. Tweevijfde is ge´nteresseerd in activiteiten voor het beheer van het landschap en bijna de helft is lid van een organisatie of doneert aan natuur en landschap.

Het onderzoek werd gedaan in Amstelland, Binneveld, Het Groene Woud en Ooijpolder-Groesbeek.

Bron: Agrarisch Dagblad