> Home > Actueel > Impressie Heimans en Thijsse Dag 2008

Impressie Heimans en Thijsse Dag 2008

De Heimans en Thijsse Prijs (de Bronzen Spreeuw)
    Op zaterdag 20 september is in Hoofddorp de Heimans en Thijsse Prijs (de Bronzen Spreeuw) uitgereikt aan Jan Wartena en Ton Engelman. Zij ontvingen deze prijs vanwege hun grote verdiensten op het gebied van de natuureducatie.

's Morgens stond eerst een bezoek aan de Heimanshof op het programma. In "De Kijkdoos" werd een diaserie over de activiteiten van Ton Engelman vertoond en in het nabijgelegen NME centrum kon een tentoonstelling van het werk van Jan Wartena bewonderd worden.

Na de lunch sprak Henk van Blitterswijk de laudatie uit voor Jan, gevolgd door Willem Holthuizen, die de laudatie uitsprak voor Ton. De heer drs. Th.L.N. Weterings, burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, reikte vervolgens de Bronzen Spreeuwen en de oorkondes uit aan de beide prijswinnaars.

Een uitgebreid verslag van de deze dag zal verschijnen in de Nieuwsbrief, die begin december uitkomt.

Jan Wartena Jan Wartena

Ton Engelman Ton Engelman