> Home > Actueel > Meer natuur voor recreatie

Meer natuur voor recreatie

- 2 juli 2009 -

Recreanten krijgen meer ruimte in natuurgebieden. Minister Gerda Verburg (LNV) heeft onlangs bekendgemaakt dat ze 95.000 hectare dicht bij de stad liggende groene gebieden wil openstellen voor recreatie.

Spelende kinderen Verburg wil zo ruimte bieden voor landschappelijk verantwoord ondernemerschap, schrijft ze de Tweede Kamer ook namens haar collega's Frank Heemskerk (staatssecretaris Economische Zaken) en Jacqueline Cramer (Vrom).

De 95.000 hectare natuur die de bewindslieden op het oog hebben, worden beheerd door Staatsbosbeheer dat met LNV gaat inventariseren welke gebieden het meest geschikt zijn voor intensievere recreatie. Mogelijke locaties zijn onder meer het Diemerbos en Gagelbos (Utrecht).

Ook wordt geprobeerd recreanten die voor de ruige natuur komen, beter te bedienen in bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen en de Biesbosch. Verburg bekijkt tevens of er ook nog meer boerenland kan worden opengesteld voor recreanten.

Bron: ANP