> Home > Actueel > Symposium Natuur en Gezondheid

Symposium 'Natuur en Gezondheid' op 20 september

- 3 juni 2014 -

Op zaterdag 20 september organiseert de Heimans en Thijsse Stichting in Amsterdam het Symposium 'Natuur en Gezondheid'. Tijdens het symposium onderzoeken we hoe natuur en gezondheid met elkaar verbonden zijn en van elkaar kunnen profiteren.

Symposium 'Natuur en Gezondheid' Hoe gezond dacht men vroeger dat natuur was? Wat is tegenwoordig bekend over natuur en gezondheid, en hoe wordt deze kennis gebruikt voor gezondheidsbeleid en voor natuurbeheer? Hoe gebruiken artsen in hun dagelijkse praktijk het effect dat natuur op onze gezondheid kan hebben?

Tevens hebben wij een prijsvraag uitgeschreven waarin jongeren is gevraagd een kort filmpje te maken over de waarde van natuur als medicijn, dat in de wachtkamers van huisartsen vertoond kan worden. Tijdens het symposium zal de prijsuitreiking van deze filmwedstrijd plaatsvinden.

Het symposium vindt plaats in debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam. Het programma duurt van 14.00-18.00 uur. Deelname aan het symposium kost €7,50 (voor studenten gratis). Meldt u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

14.00Inloop met koffie en thee
    14.15Welkom door de voorzitter van de Heimans en Thijsse Stichting,
    Frank Berendse
    14.25"Stad, natuur en gezondheid: een historie", Cor Wagenaar (hoogleraar Ruimte en Gezondheid)
    14.50"Groen is gezond: Ja, en?!", Mieke Ansems (Menzis)
    15.15"Natuurlijk fit: Voorbeelden uit de praktijk", Erna van de Wiel (Staatsbosbeheer)
    15.40Pauze
    16.10Rondetafelgesprek met artsen en zorgverleners over natuur en de artsenpraktijk
    16.40Uitslag prijsvraag 'Natuur als medicijn', inclusief vertoning beste filmpjes
    17.00Borrel
    18.00Einde

LOCATIE
    Het symposium vindt plaats in debatcentrum de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam. De Rode Hoed ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station.

AANMELDEN
    U kunt zich aanmelden voor het symposium via het aanmeldingsformulier.
    Deelname aan het symposium kost €7,50 (voor studenten gratis). U wordt bij aanmelding verzocht dit bedrag over te maken op rekeningnummer NL52INGB0003831069 t.n.v. Heimans en Thijsse Stichting, Amsterdam, onder vermelding van 'Heimans en Thijsse Symposium 2014'.
    Voor vragen kunt u contact opnemen met Marjolein Kloek via marjolein.kloek@wur.nl.

Klik hier voor de uitnodiging voor deze dag (pdf).
    Klik hier voor de oproep voor de filmwedstrijd (pdf).

Het symposium en de prijsvraag worden mede-georganiseerd door InnovatieNetwerk en Stichting wAarde. U bent van harte welkom deze uitnodiging door te sturen naar mogelijk geïnteresseerden.

» Meer actuele berichten