> Home > Actueel > Model Thijsse-trein Veolia

Model Thijsse-trein Veolia

- 10 januari 2014 -

Al een paar jaar rijdt op de zogenaamde Heuvellandlijn tussen Maastricht en Kerkrade een treinstel van Veolia met de beeltenis van Jac.P. Thijsse. Dit treinstel is nu ook als schaalmodel te koop.

Veolia

In 2007 nam Veolia contact op met de Heimans en Thijsse Stichting omdat ze afbeeldingen van bekende Limburgers (o.a. Toon Hermans) op hun treinstellen wilden opnemen. Zij dachten daarbij ook aan Thijsse. Inmiddels rijdt deze trein door het Limburgse land.

Vorig jaar nam Wim Wolters contact op omdat hij van dat treinenstel schaalmodellen wilde laten maken. Hij kreeg hiervoor toestemming onder de voorwaarde dat hij een symbolisch bedrag zou betalen en de stichting een exemplaar van de modeltrein zou krijgen. Onlangs kregen we dit exemplaar.

De modeltreinen zijn te bestellen bij info@scaletrading.nl.

Meer actuele berichten