> Home > Actueel > Heruitgave 'In het Vondelpark'

Heruitgave 'In het Vondelpark'

- 31 augustus 2013 -

De heruitgave van het boekje 'In het Vondelpark' uit 1901, geschreven door Eli Heimans en Jac. P. Thijsse, is nu beschikbaar in de iBookstore van Apple. Deze digitale uitgave is gemaakt door Hans Homburg en is in samenwerking met de Heimans en Thijsse Stichting tot stand gekomen.

In het Vondelpark Ontdek het Vondelpark door eerst lezend mee te wandelen in de vier seizoenen met Heimans en Thijsse.
    Ga even terug naar 1901 en geniet ervan in het heden.
    Tips van hen om gezond door het leven te gaan en te genieten van de natuur zijn nog heel actueel.

Ge´llustreerd met tekeningen en foto's werd het park nauwgezet door hen beschreven en een belangrijk deel is nu nog terug te vinden dankzij de zorg en inspanning van velen.
    De plattegronden van 1865 en 1901 in het boekje geven weer hoe het was; gebruik de toegevoegde plattegrond van 2013 en wandel 'In het Vondelpark' van nu.

In de woordenlijst staan onderwerpen als flora en fauna centraal, maar er is ook aandacht voor de kenmerken van het park, de omliggende straten, gebouwen en de nieuwe mobiliteit die rond 1901 actueel was: de fiets, het automobiel en de paardentram.

Ter ondersteuning van de bekendmaking van het boekje 'In het Vondelpark' is ook een website gemaakt. Daarop staat informatie over het boekje en de route vanaf de iPad om het boekje te downloaden. Verder ook downloads van de plattegronden en een mogelijkheid om het boekje als PDF te lezen.
    De naam van de site is makkelijk te onthouden: www.inhetvondelpark.nl.

Het boekje is gratis te downloaden uit de iBookstore vanaf de iPad. Algemene informatie via: https://itunes.apple.com/nl/book/in-het-vondelpark/id684029402?mt=11.

Dossier Boeken

Meer actuele berichten