> Home > Actueel > Kopje van Bloemendaal 100 jaar

Kopje van Bloemendaal en Duin en Daal 100 jaar

- 5 mei 2007 -

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het Kopje van Bloemendaal als uitzichtpunt officieel door Koningin Wilhelmina werd opengesteld. Het villapark Duin en Daal was toen al enkele jaren in ontwikkeling, waaronder de bouw en opening van het later zo gerenommeerde hotel Duin en Daal, waarvan de laatste uitbreiding in 1907 in gebruik werd genomen.

Jac. P. Thijsse en echtgenote bij een bezoek aan het Kopje van Bloemendaal, omstreeks 1910
    Een aantal Bloemendalers heeft in deze feiten aanleiding gezien in 2007 een viering met als motto 100 Jaar Duin en Daal te organiseren. Doelstelling is Bloemendaal te profileren met trefwoorden als cultuur, historie, wonen, natuur, recreatie en horeca.

Op de website www.bloemendaalsduinendaal.nl vindt u een overzicht van de evenementen en activiteiten die dit jaar worden georganiseerd. Naast dit uitgebreide programma treft u van de verschillende onderdelen meer informatie aan.

De kern van het programma omvat:

• een expositie in het gemeentehuis "Groeten uit Duin en Daal"
    • herstel van de uitkijktoren Het Kopje als uitzichtpunt
    • nieuwe wandelingen door de Bloemendaalse Vallei vanuit Thijsse's Hof
    • Tafelen in Bloemendaal met streekgerechten in het nieuw
    • cultuur-historische themabijeenkomsten op wisselende locaties