> Home > Actueel > De Tarzan van de schapen: Jan Wolkers & Texel

De Tarzan van de schapen: Jan Wolkers & Texel

- 10 maart 2012 -

Schrijver, kunstenaar en natuurliefhebber Jan Wolkers droomde als kleine jongen al van Texel. Het Verkade-album van Jac. P. Thijsse over Texel diende als inspiratiebron. Zijn biograaf, Onno Blom, heeft die liefdesgeschiedenis tussen Wolkers en het eiland nu beschreven in het boek "De Tarzan van de schapen".

De Tarzan van de schapen Wolkers kwam er voor het eerst in de jaren zestig, en vond er het verloren paradijs van zijn jeugd terug. In 1980 vestigde hij zich op het eiland en bleef er wonen tot zijn laatste dag. Schrijver en biograaf Onno Blom heeft voor dit boek gebruik gemaakt van veel nieuw en niet eerder gepubliceerd materiaal uit Wolkers' dagboeken en persoonlijke archief. Het boek is een ode aan Texel waar Jan Wolkers' liefde voor de natuur tot volle bloei kwam.

De Tarzan van de schapen: Jan Wolkers & Texel
    Auteur: Onno Blom
    Gebonden met stofomslag, 160 pag.
    Rijk geïllustreerd, 18 x 18 cm
    Uitgeverij Het Tillenbeest i.s.m. het VVV en boekhandel Het Open Boek, Leiden 2012
    De distributie wordt verzorgd door Het Open Boek

Bron: Vroege Vogels