> Home > Actueel > Archief van actuele berichten > Thijsse's Weblog

Thijsse's Weblog
    - 9 december 2005 -

Beste Natuursportvrienden,

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat ik de planten- en vogeltuin in het Bloemendaalsche Bosch kado kreeg. Over de ontwikkelingen in de eerste jaren heb ik U bericht in de twee boekjes 'Een jaar in Thijsse's Hof' en 'Een tweede jaar in Thijsse's Hof', de laatste verscheen in 1942. De afgelopen 60 jaar heb ik het schrijven over de natuur en over de Hof in het bijzonder aan anderen overgelaten.

Vele natuurvrienden hebben in die periode over de Hof geschreven. Soms ging het meer over mijn persoon dan over de natuur en dat is onterecht. Dit is dan ook de reden dat ik van dit nieuwe medium graag gebruik wil maken om U over het wel en wee van de Hof te berichten. Regelmatig zult U hier draadjes lezen die verwijzen naar interessante wandelingen, tentoonstellingen of bedreigingen van de natuur.

Maar het belangrijkste is wel dat U beseft dat verwondering over de natuur beter buiten in het veld, langs sloot of plas, in de duinen, bos of hei maar ook bij U in het stadspark kan plaatsvinden dan van achter een computerscherm. Vandaar dat ik ook niet dagelijks het toetsenbord voor mij zet: een vergrootglas of microscoop om een bloem of insect nauwkeuriger te kunnen bestuderen is meer mijn (natuur)sport in de avonduren.

Klik hier om een bezoek te brengen aan mijn weblog.

Ko Thijsse