> Home > Actueel > 25 september: Heimans en Thijsse Dag 2010

25 september: Heimans en Thijsse Dag 2010

Op zaterdag 25 september vindt de jaarlijkse Heimans en Thijsse Dag plaats in Koersel-Beringen (Belgisch Limburg). Onderdeel van het programma zijn vier excursies in de Vallei van de Zwarte Beek, een van de weinige ongerepte beekdalen in Vlaanderen.

Tijdens deze dag zal in het bezoekerscentrum De Watersnip de Heimans en Thijsse Prijs worden uitgereikt aan Willy Vanlook voor zijn jarenlange inzet voor het behoud van de Vallei van de Zwarte Beek.
    Klik hier voor meer informatie over Willy Vanlook en de Zwarte Beek.

Zwarte Beek

Programma

13:30 Welkom en inleiding op het programma door Maarten Smies, Heimans en Thijsse Stichting
    13:40Laudatie voor de heer Willy Vanlook door Dr Ella de Hullu, Radboud Universiteit
    14:00Toespraak door Willy Ibens, algemeen directeur Natuurpunt vzw
    14:10Toespraak namens het Agentschap Natuur en Bos
    14:20Uitreiking van de Heimans en Thijsse Prijs door Frank Smeets, gedeputeerde voor Milieu, Natuur en Water, en Onderwijs van de Provincie Limburg
    14:40Vertrek van vier excursies naar verschillende plaatsen langs De Zwarte Beek
    16:30Terugkeer in De Watersnip
    16:40Receptie
    18:15Afsluiting

Voor deelnemers uit Nederland vertrekt er om 12:00 uur een bus vanaf Station Eindhoven naar Koersel-Beringen. Deze zal om 18:15 van Koersel-Beringen terugkeren naar Eindhoven (aankomst in Eindhoven om 20:00).

De kosten van deelname zijn verlaagd tot EUR 15,00 per persoon, dankzij een bijdrage van het Agentschap Natuur en Bos. Opgave: Secretariaat Heimans en Thijsse Stichting, (sluitinsgdatum voor opgave: zaterdag 4 september 2010).